Oosterhoff Mediation

  • 24 Tech Roqad st Ny 10023
  • editech@mail.com
  • Office Hour : 08:00am – 6:00pm

wie ik ben

Van een zakelijk mediator wil je het liefst twee dingen: dat ze goed zijn in conflicten oplossen, én dat ze iets snappen van de politiek en het bestuur in het bedrijfsleven. Laat ik daar nou ruime ervaring mee hebben.

Jarenlang werkte ik als directeur en interimmanager bij de gemeente Rotterdam. Daar was ik vaak verantwoordelijk voor complexe dossiers: vol ingewikkelde besluitvormingsprocessen, met veel verschillende stakeholders en uiteenlopende belangen. Een recept voor interne en externe conflicten. Ik vond het een leuke uitdaging om mensen dan tóch met elkaar aan tafel te krijgen. Ik had er plezier in om ze in gesprekken te begeleiden zodat partijen een gemeenschappelijk doel konden ontdekken en samen een oplossing vonden.

Ik wilde me verder bekwamen in de mediation en conflictbemiddeling. Dus volgde ik een aantal opleidingen om mijn kennis over samenwerking, communicatie en duurzame conflictoplossing te verdiepen; de opleiding tot registermediator met certificering bij het ADR, de leergang Public Affairs aan de Universiteit Leiden en een opleiding Geweldloze Communicatie.

Met deze bagage op zak besloot ik in 2021 te gaan doen wat mij het meeste plezier gaf: mijn eigen mediationpraktijk beginnen. Want conflicten zijn nooit leuk. Maar een oplossing vinden waar alle partijen blij mee zijn: dat is wél leuk. Als mediator, bemiddelaar en coach help ik mensen nu om die oplossing te vinden. Met kennis van de zakelijke belangen én oog voor de emoties, onuitgesproken wensen en onderlinge verhoudingen. Vaak spelen die een grote rol.

In mijn werk combineer ik scherp bestuurlijk en analytisch inzicht met empathie en humor. Daarmee breng ik niet alleen de zakelijke belangen, maar vooral de betrokken individuen weer op één lijn. Daar doe ik het voor.

Wil je nog meer weten?

Ik begon mijn loopbaan als docent op het VMBO. Daarna had ik verschillende uitvoerende functies en managementfuncties binnen het onderwijs, jongerenwelzijnswerk en de gemeentelijke overheid. Ook was ik een tijdlang gemeenteraadslid in Rotterdam, voorzitter van de deelgemeente Feijenoord en toezichthouder bij een gecertificeerde jeugdinstelling.

Ik deel mijn leven met mijn vrouw Mirjam en twee volwassen pleegdochters. In mijn vrije tijd rijd ik regelmatig een rit als buschauffeur, en je kunt me ook voorbij zien komen op mijn motor. En om een beetje soepel te blijven ben ik tweemaal per week in de sportschool te vinden om te kickboksen.

en nu even over jou!

Zit je in een zakelijk conflict en zoek je een oplossing?
Laat het me weten. Ik help jullie om nieuwe invalshoeken en ideeën te vinden waarmee een échte oplossing ineens weer haalbaar lijkt. Een oplossing waar jullie allemaal enthousiast over zijn. Benieuwd hoe dat werkt? Bel of mail me even.